İZMİR / MENEMEN - Toki Ahıska Kent İlkokulu

Nis

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızın 104. yılı kutlu olsun.️

Nis

"Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu,yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir."

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.

Nis

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" kapsamında 26 Nisan günü okulumuzda düzenlenecek kermesimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız..

Mrt

Çanakkale Zaferimizin 109.yılında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile aziz şehitlermizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Sınıf Öğretmenimiz Can DARICI yarın okul konferans salonunda saat 13.45 de "Çatışma ve Stres Yönetimi" semineri verecektir, tüm velilerimiz davetlidir.

Şbt

Bilişim teknolojileri Öğretmenimiz Berna DEMİR'in okulumuz konferans salonunda vereceği "Güvenli İnternet Kullanımı, Ebeveynler için Dijital Farkındalık" seminerine tüm velilerimiz davetlidir.

Ock

İzmir Veli Akademileri kapsamında Okul Psikolojik Danışmanımız Burak BALCI yarın okulumuz konferans salonunda "Aile İçi İletişim Becerileri" semineri verecektir. Tüm velilerimiz davetlidir.

Ekm

"Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."

CUMHURİYET 100 YAŞINDA

En Büyük Bayram Kutlu Olsun

Merhaba Sevgili Velilerimiz

Bir çoğunuzun bildiği üzere çocuklar arasında sosyal medya

üzerinden yayılan "Kanhı Para" isimli oyun popülerlik

kazanmaktadır. Uzmanlar bu oyunun çocuklarm ellerinde oluşan

yaralar nedeniyle enfeksiyon kapmalarına ve hattaküçük kemik

kııkhklarıa neden olduğunu vurgulamaktadwlar. Okulumuzda

da bu oyunun baz öğrenciler arasında oynandığı tespit edilmiştir

Bütün öğrencilerimiz sııf ortamlarıda konuyla ilgili olarak

rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafndan

bilgilendirilmiştir. Sizlerden ricamrz evde çocuklarmizm ellerini

kontrol etmeniz ve herhangi bir yaralanma gördüğünüz takdirdeo

yaranm nasıl olduğu hakkında çocuğunuzla konuşmanız. Eğer

çocuğunuz bu oyunu oynadığını sizinle paylaşırsa kızmadan ve

korkutmadan bu oyunun zararları hakkında onu

bilgilendirebilirsiniz. Ona buoyunun bircesaret göstergesi

olmadığını asıl cesaretin bize zarar verebilecek birine 'hayır*

diyebilmek olduğunu hatrlatalı.Unutmayı her konuda olduğu

gibi çocuğunuzun ilgi, șefkat ve sevginize ihtiyacı var,

TOKİ AHİSKA KENT İLKOKULU-ORTAOKULU REHBERLiK VE

PSİKOLO.JİK DANIŞMANLIK SERVİSİ

Ekm

Okul Aile Birliği toplantımıza tüm velilerimiz davetlidir.

Ekm

Toki Ahıska Kent İlk ve Ortaokulu olarak 7-22 Ekim Code Week-Kod Haftasında biz de varız..

Her yıl tüm Avrupada kutlanan Kodlama Haftasının ülkemizdeki bu yılki teması Cumhuriyetimizin 100. Yılı.

Anlamı hepimiz için çok kıymetli olan Cumhuriyetimizin 100. Yılında oluşturduğumuz kodlama haftası etkinliklerimizden

bir tanesi Bilişim Tek. dersinde "Cumhuriyetimizin 100.yıl Logosunu Kodluyoruz", Blok Tabanlı Kodlama uygulaması olan code.org sayfasında öğrencilerimiz 1 ders saatinde kodlarla logoyu çizdirmeleridir. İlkokul öğrencilerimiz "Boyalarla Kodlama" ve İngilizce dersinde "Code and Play" etkinligi ile kodlama haftası kutlanmıştır.

Farklı çözüm yollarıyla her öğrencimizin kendi yazılımını yapması hedeflenmektedir. Tıpkı Cumhuriyetimizin 100.yılına tanık olmamız gibi yazılımın büyülü dünyasıyla yeni keşifler yapacak ve yeni bakış açıları kazanacaklardır.

Haz

Anasınıfı A şubesi Aylin BAYİN ve öğrencileri mezun oldu Öğrencilerimize başarı dolu bir öğrenim hayatı diliyoruz.

Haz

"Çocuk ve edebiyat" arasında güçlü bir köprü inşa etmek, öğrencilerimizin söz varlıklarını zenginleştirerek Türkçeye olan sevgi ve bağlılıklarını arttırmak amacıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve proje sunumunun Alsancak Tren Garindaki Fuar alanında gerçekleşen "Geleceğin Yazarları" projesine bu yıl TOKİ Ahıska Kent İlkokulu ve Ortaokulu ailesi olarak biz de katıldık.

Proje boyunca öğrencilerimiz içsel bir yolculuğa çıkıp gizli kalmış yeteneklerini keşfetmekle kalmamış onları yansıtacak  birbirinden kıymetli ve özgün eserler ortaya çıkardılar;bu eserleri görsel tasarımlarla  renklendirip birer kitaba dönüştürdüler ve bu kitabın adına da resimlerine de kendileri karar verdiler.

Ayrıca bu uzun ve bol emek isteyen sürece okulumuzun özel eğitim sınıflarında eğitim alan kıymetli öğrencilerimizin güzel tasarımlarını da kitapların arka kapak kısmında kullanarak katkılarını sağlamış olduk.

Öğrencilerimiz bu  eserlerini okulumuzda düzenlediğimiz imza günü ile öğretmenleri, arkadaşları ve aileleri için bir yazar edasıyla imzaladılar.Öğrencilerimiz yazarlığı deneyimleyip eserlerine imza atarak bir iz bırakmanın tadına varirken aynı zamanda teknolojiye uyumlu olarak kitaplarının elektronik ortama aktarılması ile de kendileri için silinmeyecek ölümsüz bir eser bırakmış oldular.

Böylece hem biz öğretmenler hem de öğrenciler olarak unutamayacağımiz anılar biriktirmiş olduk.

Okul idaremiz, İlkokul koordinatör öğretmenimiz Can DARICI, Ortaokul koordinatör öğretmenimiz Süheyla AYDIN öğretmenimiz başta olmak üzere kitaplarımızın tasarım,dizgisinde her daim yanımızda olan Bilişim Tek.Öğretmenimiz Berna DEMİR'e ve bu projede emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ,Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve TRT Habere minik yazarlarımızla röportaj yapıp  heyecanlarını paylaştıkları için teşekkür ederiz.

Haz

İlkokul 2C sınıfı öğrencilerimiz bahçemizdeki çöpleri geri dönüşüm için ketegorilendirdiler..Öğrencilerimizi bu örnek davranışları için tebrik ediyoruz.

Haz

Serpil Öğretmenimizin Anasıfı B şubesi öğrencileri  Sasalı Doğal Yaşam Merkezi ve Kent Ormanını ziyaret ederek eğlenceli vakit geçirdiler.